Voluntariat

Què significa ser voluntari?
Actualment, tothom vol viatjar i conèixer, potser per aquesta raó s’ha popularitzat el voluntariat, la qual cosa és significativament bo, el món en general necessita ajuda, i nosaltres, com a éssers humans, hem de preocupar una mica més pels altres, sense fer diferència entre races o nacionalitat. Però ser voluntari va més enllà de ser un turista o un viatger. L’experiència de voluntariat és capaç de transformar la teva vida, és una oportunitat de creixement personal i es converteix, sens dubte, en una cosa inoblidable. Per ser voluntari s’ha d’estar conscient que no estem sols al món.
Ser voluntari és veure més enllà de les necessitats pròpies, és donar-se compte de les alienes, i encarregar-se d’oferir solucions, o ajudar en les diferents problemàtiques. Per ser voluntari s’ha de prendre una posició, la qual porta a decidir, de forma voluntària i lliure, realitzar accions completament desinteressades.
D’altra banda, el voluntariat no és una pràctica que es realitzi de manera espontània i improvisada, per ser voluntari has de contactar amb una organització, fundacions, agència o companyia, ja que implica un treball d’equip, el qual té una ordre, sistematització i sinergia. Si vols oferir-te com a voluntari, has d’estar disposat a oferir, a les altres persones, una part de la teva vida pròpia.
Ser voluntari: característiques o qualitats
Quan parlem del perfil del voluntari, hem de ressaltar el compromís que aquest adquireix, de manera lliure i altruista. La meta del voluntari ha de ser el desenvolupament d’activitats que, en conjunt, representin una millora en la qualitat de vida de les persones a les quals està dirigida el projecte o programa, de la mateixa manera, podem ser part d’un voluntariat que tingui com a fi millorar o tenir cura del medi ambient natural.
El voluntari ha d’estar disposat a millorar la vida dels altres oferint el seu treball, la seva ajuda. Però també ha de poder brindar companyia, suport, afecte i comprensió. Entre les característiques del voluntari destaquen les següents:

 1. Decisió lliure i personal sobre ajudar a una causa major.
 2. Solidaritat.
 3. Ser una persona altruista, que ofereix el seu treball i el seu temps.
 4. Promotor de la justícia.
 5. Respecte per la dignitat i cap als drets de tots els homes.
 6. Bon treballador en equip.
  En realitzar el seu treball, el voluntari ha d’ostentar certs valors, cal que gaudeixi de l’experiència, perquè pugui retribuir amb la seva dedicació en els projectes socials. El voluntari experimenta la cultura d’un país d’una manera íntima, propera a la seva gent, per la qual cosa aquest tipus de projecte supera les vacances programades. No hi ha viatge que et faci créixer més, com el que es fa sent voluntari.
  Cooperating Volunteers t’ajuda a ser voluntari
  Vols embarcar-te en aquesta aventura? És necessari comptar amb un guia en el camí. En Cooperating Volunteers podràs trobar tota la informació necessària. Ells tenen programes de voluntariat a Amèrica, Àfrica i Àsia. Has analitzar les destinacions, veure quin et resulta atractiu, estudiar els costos del programa, aclarir les teves competències i el com pots ajudar a les accions o projectes.
  Sens dubte, oferir com a voluntari representarà un canvi total pel que fa a la visió de la vida que tens ara mateix, t’ajuda a valorar i a comprendre quines són les prioritats a la vida. Un voluntari ofereix la seva ajuda, però a canvi rep molt, no a nivell econòmic o material. Sinó a nivell de consciència i ànima.
  Pot causar una mica de por sortir del teu país, creuar les fronteres, enfrontar-te a una tasca … però les millors coses de la vida donen una miqueta de por, i què seria de nosaltres si no ens arriesgáramos? Informa’t i atreveix-te! És el moment.( voluntariado internacional)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php